Ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη, αν και τώρα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

O διεθνής συμβουλευτικός οργανισμός Arcadis, προειδοποιεί σε πρόσφατη έκθεσή του  ότι η ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία COVID-19 και το αυξανόμενο κόστος υλικών σημαίνει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν πολύ γρήγορα, με τον πληθωρισμό να γίνει καθοριστικό χαρακτηριστικό της αγοράς τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα στοιχεία αυτά παριλαμβάνονται στην εαρινή Market View , με τίτλο «Παράθυρο ευκαιρίας» της Arcadis, η οποία αν και εστιάζει στην βρετανική κατασκευαστική αγορά, περιγράφει και τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τριμηνιαία ανάλυση της αγοράς κατασκευών του Ηνωμένου Βασιλείου το 60% των εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν βλέπουν αύξηση της δραστηριότητας, έναντι 44% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κατασκευαστική παραγωγή τον Μάρτιο έφτασε στα επίπεδα πριν από την COVID και η εκτιμώμενη αξία των νέων συμβάσεων το πρώτο τρίμηνο του 2021 υπερέβη τα 23 δισ. στερλίνες βελτιωμένη κατά 2% σε σχέση την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Agnieszka Krzyzaniak, στέλεχος της Arcadis, δήλωσε : «Οι συνθήκες για επενδύσεις είναι καλές, αλλά με τόσες πολλές προκλήσεις στον ορίζοντα, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει απότομα. Προς το παρόν, υπάρχει ακόμη διαθέσιμη πλεονάζουσα χωρητικότητα, αλλά οι ελλείψεις δομικών υλικών δημιουργούν πληθωριστικές συνθήκες που έχουν ήδη αρχίσει να υπερτερούν των αποπληθωριστικών παραγόντων. Οι πελάτες πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να επωφεληθούν από αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Τυχόν καθυστερήσεις αυξάνουν την πιθανή έκθεση σε πολύ υψηλότερο κόστος κατασκευής από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς ο υψηλότερος πληθωρισμός γίνεται το νέο φυσιολογικό. “

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές