Aπό σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου στις 15.00 ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής από 325 ευρώ ως 1.200 ευρώ για τους γονείς που θα γίνουν ανάδοχοι, αλλά και για τους 494 σημερινούς αναδόχους, στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα anynet.gr.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωνε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την UNICEF τα νέα μέτρα αφορούν τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις οικογένειες αναδόχων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με πρώτη χορήγηση του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου.

Κάθε μήνα οι ανάδοχοι γονείς θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Και αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τους νέους αναδόχους. Αφορά και τους 494 σημερινούς αναδόχους οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος.

Ηλικιακά όρια

Επίσης, αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε πολίτες νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’οψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών.

Την ίδια ώρα, δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του Κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί. Σε αυτή θα δίνονται απαντήσεις για τις παροχές του Κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και βέβαια θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου «ο δρόμος για την αναδοχή ανοίγει τώρα! Κάποια παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους γιατί αυτή δεν μπορεί να τα φροντίσει. Μένουν εδώ και χρόνια σε δομές λόγω νομικών εκκρεμοτήτων και δεν μπορούν να υιοθετηθούν. Μέσα από την αναδοχή αναλαμβάνουμε τη καθημερινή φροντίδα των παιδιών αυτών βγάζοντάς τα από τα ιδρύματα και δίνοντάς τους την αγάπη που χρειάζονται. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε πολλές ανάδοχες οικογένειες – όπως άλλωστε στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η αναδοχή είναι πάνω απ’ όλα πράξη αγάπης, πράξη φροντίδας και ανιδιοτέλειας».

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος γονέας μπορεί να γίνει κάθε πολίτης ως μονογονέας, κάθε έγγαμο ζευγάρι και κάθε ζευγάρι που έχει σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το φύλο, η θρησκεία και οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

Πρεσβευτές του νέου θεσμού της Αναδοχής θα είναι σε πρώτη φάση τρεις καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax