Βασισμένη στα έως τώρα δεδομένα, η εταιρεία ερευνών IDC προβλέπει ότι θα παραδοθούν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2021 τουλάχιστον 1,38 δισεκατομμύρια συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, που θα σημάνει αύξηση της τάξης του 7,7% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Επιπλέον, θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς από το 2015 και έπειτα.

Η τάση στα στοιχεία της IDC δείχνει ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και για το 2022 αλλά με πιο μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του 3,8%, αγγίζοντας τις 1,43 δισεκατομμύρια συσκευές.

Στη σχετική έκθεσή της η IDC θεωρεί ότι η ευρείας κλίμακας εξάπλωση των δικτύων 5G σε συνδυασμό με τη διάθεση φθηνότερων συσκευών που θα υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, θα οδηγήσουν σε τριψήφια ανάπτυξη τις πωλήσεις των 5G συσκευών. Η Κίνα αναμένεται να οδηγήσει τις εξελίξεις με σχεδόν τις μισές πωλήσεις 5G τηλεφώνων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ακολουθήσουν στη δεύτερη θέση, αλλά με αρκετή διαφορά, κατέχοντας ένα μερίδιο της τάξης του 16%.

Η μέση τιμή πώλησης για τα Android 5G τηλέφωνα προβλέπεται να πέσει στα 456 δολάρια, δηλαδή θα μειωθεί κατά 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή του 2020. Για το 2022, αναμένεται η ASP (average selling price) να κυμανθεί ακόμη χαμηλότερα, στα 400 δολάρια.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, πέρα από την εξάπλωση των 5G δικτύων και την αύξηση των πωλήσεων των αντίστοιχων συσκευών, προβλέπεται μεγάλη ζήτηση για συσκευές μεσαίας και χαμηλότερης αξίας, τεχνολογίας 4G, κυρίως από τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς, παγκοσμίως, θα παραμείνει ένα σημαντικό πρόβλημα για αρκετούς βιομηχανικούς κλάδους και η αγορά των smartphones δεν θα είναι εξαίρεση. Ωστόσο, ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσωπικοί υπολογιστές και άλλες κατηγορίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί