Ετοιμη να προχωρήσει σε νέο επανυπολογισμό της αποζημίωσης που ζητά από τον ιδιοκτήτη του Ever Given, του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε και μπόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο, εμφανίζεται η Αίγυπτος.

«Θα επανυπολογίσουμε την απαίτησή μας στο σημερινό δικαστήριο,» δήλωσε ο δικηγόρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Ναμπίλ Ζιντάν, λίγο πριν την ακρόαση σε δικαστήριο της πόλης Ισμαϊλία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει αυτό για την εκδίκαση της μήνυσης ή για το ποσό της αποζημίωσης.

Η Αρχή ζητούσε αρχικά περισσότερα από 916 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το κλείσιμο της διώρυγας για έξι ημέρες, που προκλάλεσε προβλήματα στη ναυσιπλοία. Όμως, μείωσε το ποσό στη διάρκεια εξωδικαστικών διαπραγματεύσεων στα 550 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι υπολόγισε λάθος την αξία των εμπορευμάτων που βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Οι ασφαλιστές του πλοίου δήλωσαν ότι το ποσό αυτό παραμένει πολύ μεγάλο. Ο ιδιοκτήτης του Ever Given πρόσφερε να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Αρχή η οποία υποστήριξε ότι το ποσό αυτό δεν καλύπτει τις απώλειες από τις προμήθειες διέλευσης, τη ζημιά στη διώρυγα και τα κόστη εξοπλισμού και εργασιών.

Το μήκους 400 μέτρων containership της ιαπωνικής πλοιοκτήτριας εταιρείας Shoei Kisen αποκολλήθηκε στις 29 Μαρτίου και έπλευσε προς την Μεγάλη Πικρή Λίμνη, στα μισά του καναλιού όπου βρίσκεται έκτοτε εγκλωβισμένο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή