Την εβδομάδα έως τις 23 Μαΐου ο δείκτης ανάκαμψης βελτιώθηκε από τις από τις 85,3 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας, στις 87,2 μονάδες. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η σημαντική βελτίωση της κινητικότητας και της υγείας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι δείκτες ζήτηση / κατανάλωση και παραγωγή / βιομηχανία εμφανίζονται μειωμένοι. Η ελληνική κοινωνία και οικονομία συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Απριλίου.

Στην Ευρωζώνη (της οποία τα στοιχεία από την Oxford Economics και παρουσιάζουν μια μικρή καθυστέρηση), παρατηρείται βελτίωση την εβδομάδα έως τις 9 Μαΐου, στις 76,06 μονάδες σε σχέση με τις 75,1 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας. Η βελτίωση του δείκτη οφείλεται στη βελτίωση των δεικτών υγεία, κινητικότητα και ζήτηση / κατανάλωση.

Πανδημία και Οικονομία

Οι τάσεις στην οικονομία παραμένουν σταθερές καθώς μειώνονται τα κρούσματα , οι θάνατοι και τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Προβλέψεις  ΑΕΠ

Το 2021 ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ εκτιμάται σε 3,40% ενώ για το 2022 ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ εκτιμάται σε 6,65%

Δεν υπάρχει αλλαγή σε σχέση με τις προβλέψεις της προηγούμενης εβδομάδας.

* O καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης, επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργάτες τους Δρ. Π.Χ. Κωστή και Δρ. Κ.Η. Καυκά και ομάδα ερευνητών παράγουν τους δείκτες από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις.

Μεθοδολογία Δεικτών Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του E-learning ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News