Το Copa America 2021 έμεινε χωρίς… οικοδεσπότη και μάλιστα λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξή του. Η απόφαση της Αργεντινής να αποσυρθεί από το ρόλο του διοργανωτή του μεγάλου αυτού ποδοσφαιρικού τουρνουά ανατρέπει όλα τα δεδομένα και μάλιστα στο… παραπέντε.

Η Αργεντινή είχε αρχικά συμφωνήσει να συνδιοργανώσει μαζί με την Κολομβία το Copa America 2021. Ωστόσο η πρώτη χώρα που αποχώρησε από την συνδιοργάνωση ήταν η Κολομβία στις 20 Μαΐου, μετά το ξέσπασμα των βίαιων διαδηλώσεων που συγκλονίζουν όλη τη χώρα. Ακολούθησε όμως και η Αργεντινή λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (Conmebol), η Αργεντινή αποχώρησε από τη διοργάνωση λόγω των «σημερινών συνθηκών».

Η αντίθεση στην ανάληψη του τουρνουά είχε αυξηθεί τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης της Αργεντινής, ενώ ο επιθετικός της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρεζ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα «στην υγεία των ανθρώπων».

Η Conmebol δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή «αναλύει την προσφορά άλλων χωρών» που έδειξαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τις 10 ομάδες που πλαισιώνουν το Copa America, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Η συνομοσπονδία θα συναντηθεί τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα του τουρνουά, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε το 2020, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι