Με… φόρα αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου η Wall Street, μετά την ανάπαυλα της αργίας του Memorial Day, με τα futures να δείχνουν περαιτέρω ανάρρωση των χρηματιστηριακών δεικτών από τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα futures του Dow Jones βρίσκονται πάνω κατά 200 μονάδες, ή 0,6%, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 0,5% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ανεβαίνουν κατά 0,3%.

Ο απολογισμός του Μαΐου ήταν σχετικά θετικός, αν λάβουμε υπόψη και τις έντονες διακυμάνσεις που πυροδότησε η ανησυχία των επενδυτών για την άνοδο του πληθωρισμού και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην στρατηγική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Τελικά ο δείκτης των blue-chip έκλεισε με μηνιαία κέρδη λίγο κάτω από 2% και ο S&P 500 με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,6%, χάρη στην οποία ωστόσο κατάφερε να συμπληρώσει τέσσερις συνεχόμενους μήνες σε θετικό έδαφος. Ο τεχνολογικός Nasdaq παρά τη δυναμική ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, που του απέφερε κέρδη λίγο πάνω από 2%, τελικά δεν τα κατάφερε και έκλεισε το μήνα στο «κόκκινο», με ζημιά ύψους 1,5%. Με τον τρόπο αυτό «έσπασε» το ανοδικό σερί του τελευταίου εξαμήνου.

Την ίδια ώρα το δολάρια έχει ανέβει ελαφρά έναντι του καλαθιού των έτερων βασικών νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κερδίζουν δύο μονάδες βάση.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι καλό δεδομένης της βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας και την ενδυνάμωση όλων των επιμέρους δεικτών, με μόνο «αγκάθι» το ζήτημα του πληθωρισμού.

Σε λίγες ώρες η αγορά αναμένει την ανακοίνωση του μεταποιητικού δείκτη PMI, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα νέα στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για την προσθήκη 650.000 θέσεων εργασίας το Μάιο.

Προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του κλίματος συνηγορεί και ο θετικός απολογισμός του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος με τον νέο Λευκό Οίκο να τηρεί τη δέσμευση του επιταχύνοντας τους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες το αρμόδιο CDC, πάνω από το μισό του ενήλικου πληθυσμού, το 62%, έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και αυτό φαίνεται και στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ενδεικτικά την Κυριακή καταγράφηκαν μόλις 12.000 νέα κρούσματα, που είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Μάρτιο του 2020.

Στην αγορά των commodities, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αγορά πετρελαίου με δεδομένο το ραντεβού των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+. Στο μεταξύ οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν με το αργό να βρίσκεται στα 68,23 δολάρια το βαρέλι και το Brent να κερδίζει 2,2% στα 70,83 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]