Διευρύνει τα κέρδη του και σήμερα το πετρέλαιο, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική τάση των τιμών χάρη στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, όπως επιβεβαίωσε χθες και ο ΟΠΕΚ+.

Οι διεθνείς τιμές είχαν ήδη «πετάξει» χθες στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, καθώς τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν νέα μετριοπαθή αύξηση στα επίπεδα παραγωγής και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις τους για τις θετικές προοπτικής ανάπτυξης της παγκόσμιας ζήτησης, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία.

Η ανοδική κίνηση των τιμών συνεχίστηκε και σήμερα, με το Brent να κερδίζει επιπλέον 1,17% στα 71,07 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate να ανεβαίνει στα 68,34 δολάρια.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν πως το ράλι στο μαύρο χρυσό θα συνεχιστεί, καθώς η ζήτηση ειδικά το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο πιέζοντας τα αποθέματα και άρα τις τιμές.

Εξάλλου, φαίνεται πως το ζήτημα του Ιράν και η πιθανή αύξηση των εξαγωγών του (εφόσον αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις) δεν θα απασχολήσει άμεσα τις αγορές. Παρά το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη πηγαίνουν, πράγματι, καλά φαίνεται πως και ο πέμπτος κύκλος των συνομιλιών θα κλείσει χωρίς επίτευξη συμφωνίας.

Χθες δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ανέφεραν πως Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως συμφωνία δεν θα υπάρξει πριν τον Αύγουστο, κόντρα στη βούληση της Τεχεράνης να φτάσει γρήγορα σε συμφωνία, ιδανικά πριν τις επικείμενες ιρανικές προεδρικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα η αγορά δεν κινδυνεύει από μια αθρόα προσφορά ιρανικού πετρελαίου. Άλλωστε, και τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+ έλαβαν χθες αποφάσεις με μικρό ορίζοντα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις αρχές Ιούλιου για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές