Με το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης μικροτσίπ θέλησε να ασχοληθεί σήμερα ο πάντα… λαλίστατος Έλον Μασκ, καθώς βέβαια το πρόβλημα θίγει και την ίδια την Tesla.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αλυσίδα εφοδιασμού, ειδικά τα μικροτσίπ. Ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Telsa. «Ο φόβος της εξάντλησης μικροτσιπ προκαλεί υπερ-παραγγελίες από κάθε εταιρεία, όπως συμβαίνει με την έλλειψη στο χαρτί υγείας, αλλά σε επική κλίμακα».

Ο Μάσκ, σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκδήλωση του Computex, υποστήριξε πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον εφοδιασμό ημιαγωγών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει η Tesla και ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η εταιρεία στην εφοδιαστική της αλυσίδα.

Βέβαια το πρόβλημα είναι διεθνές, δεν αφορά μόνο την Tesla, ούτε καν μόνο την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου. Ωστόσο, ήδη τα προβλήματα παραγωγής σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, τις έχει οδηγήσει σε έκδοση προειδοποιήσεων για συνέπειες στον τζίρο και τα κέρδη τους.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμβούλων AlixPartners υπολόγισε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα χάσουν φέτος περίπου 110 δισ. δολάρια σε πωλήσεις λόγω της έλλειψης μικροτσίπ, ένα νούμερο σχεδόν διπλάσιο ποσό από την αρχική εκτίμηση της.

Μάλιστα, η έλλειψη μπορεί να πυροδοτήσει και αυξήσεις των τιμών. Ο ίδιος ο Μασκ, σε δηλώσεις του προ ημερών μέσω Twitter, είχε δηλώσει πως η Tesla θα αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές των οχημάτων της λόγω της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και των πιέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή