Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση παρουσίασαν οι νέες παραγγελίες προς τα αμερικανικά εργοστάσια τον Απρίλιο, μια υποχώρηση που αποδίδεται στα προβλήματα παραγωγής που προκάλεσε η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 0,6%, μετά το άλμα του δείκτη κατά 1,4% το Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση του δείκτη, αλλά περίμεναν μικρότερη πτώση κατά 0,2%.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν κατά 1,3% τον Απρίλιο, μετά την αύξηση κατά 1,3% τον Μάρτιο. Οι παραγγελίες για μη διαρκή καταναλωτικά αυξήθηκαν κατά 0,1% τον μήνα.Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, αυξήθηκαν κατά 3,4% τον Απρίλιο, μετά από μείωση 1,1% τον Μάρτιο.

Πάντως, ο δείκτης σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 14,2%, αντανακλώντας την καλύτερη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φέτος σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είχε καταγράψει άνοδο επί έντεκα(!) συνεχόμενους μήνες. Αν και το πρόβλημα της σοβαρότατης έλλειψης ημιαγωγών επιβραδύνει την πορεία ανάκαμψης του κλάδου, καθώς πολλές βιομηχανίες (όπως βιομηχανίες αυτοκινήτου) έχουν ήδη ανακοινώσει μείωση της παραγωγής τους, γεγονός που επηρεάζει τη δυνατότητα τους να δεχτούν και να εκτελέσουν παραγγελίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή