Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, διαμορφώθηκαν σε 559.000, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ο αριθμός  αυτός ωστόσο δεν ικανοποίησε τις υψηλές προσδοκίες, που έκαναν λόγο για πάνω από 670.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τη μέτρηση του Απριλίου στις 278.000 θέσεις.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, τα futures του Dow Jones σημείωσαν άνοδο στη Wall Street.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,8% από 6,1%, το οποίο ήταν καλύτερο από το εκτιμώμενο 5,9%.

Η μείωση των κρουσμάτων Covid-19 και ο συνεχής γρήγορος ρυθμός εμβολιασμών στη χώρα ώθησαν την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης 10,3% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια του Μαίου η οικονομία των ΗΠΑ είχε ανακτήσει περίπου 14,3 εκατομμύρια από τις 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν το πρώτο διάστημα της πανδημίας.

Ο κλάδος των υπηρεσιών συνέβαλε με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην αναπλήρωση των χαμένων θέσεων εργασίας και συνεχίζει να “ηγείται” της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή