Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022 θα διαρκέσει η έλλειψη μικροτσίπ που έχει προκαλέσει ντόμινο προβλημάτων στον βιομηχανικό τομέα διεθνώς. Την εκτίμηση αυτή έκανε η τρίτη κυριότερη εταιρεία του κλάδου, η Flex Ltd με έδρα τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Μέσα στους τελευταίους μήνες, η αυξημένη ζήτηση καθώς ο βιομηχανικός κλάδος αφήνει πίσω του την πανδημία και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες έχει δημιουργήσει  διογκούμενα προβλήματα στον κλάδο, με αποτέλεσμα το έλλειμμα σε παραγωγή ημιαγωγών να διογκώνεται συνεχώς. Γεγονός που έχει υποχρεώσει αντιστοίχως πολλές βιομηχανίες, όπως βιομηχανίες αυτοκινήτου, να ανακοινώσουν μείωση της παραγωγής τους και δυσκολία να ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγγελίες, κάτι που θα επηρεάσει και την κερδοφορία τους, τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Flex, η κατάσταση στην αγορά δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί πριν τα μέσα του 2022, χωρίς δε, να αποκλείονται και περαιτέρω ελλείψεις μέσα στο 2023.  Μάλιστα, σε δηλώσεις της στους «FT», η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας σχολίασε πως οι διαταραχές στην αγορά έχει οδηγήσει πολλούς διεθνείς πελάτες της εταιρείας να δρομολογήσουν πολύ σοβαρή αναδιάρθρωση στις παραγωγικές γραμμές τους και μείωση της παραγωγής σε προϊόντα τους, κάτι που προφανώς θα επηρεάσει και την καταναλωτική αγορά. Ειδικά σε δημοφιλή τεχνολογικά προϊόντα, όπως τηλεοράσεις, smartphones και ηλεκτρικές συσκευές τα προβλήματα είναι ήδη ορατά σε μεγάλες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή