Πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά του 10% της Universal Music Group έναντι 4 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο μεγιστάνας Μπιλ Άκμαν και η εταιρεία του Pershing Square Tontine Holdings (που είναι Εταιρεία Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού – SPAC).

Tο deal, που είναι το πρώτο στο είδος του για εταιρεία τύπου SPAC, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου, οπότε πραγματοποιείται και η γενική συνέλευση της γαλλικής Vivendi, που είναι ο μητρικός όμιλος που ελέγχει το 80% της Universal.

Σε δηλώσεις του, ο Άκμαν δήλωσε πως αδημονεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα του δώσει ένα σημαντικό κομμάτι πίτας επί του τρίτου μεγαλύτερου παίκτη στον κλάδο, με μεγάλα μουσικά ονόματα στις τάξεις του όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, o Drake και η Cyndi Lauper. Σύμφωνα με την Midia Research, η Universal ελέγχει περίπου το 30% της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με τον Άκμαν, η Universal αποτιμάται στα 42,4 δισ. δολάρια, έχοντας ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα της χάρη στη συνεργασία της με μουσικές πλατφόρμες streaming, όπως η Spotify. Και μάλιστα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εισαγωγή της στην χρηματιστηριακή πλατφόρμα του Euronext, στο Άμστερνταμ, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Τον περασμένο μήνα, η Vivendi, ιδιοκτησίας του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Βινσέντ Μπολορέ, είχε ανακοινώσει πως προσανατολίζεται στην πώληση μετοχικού μεριδίου ύψους 10% σε Αμερικανό επενδυτή. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν για το ίδιο μερίδιο να είχε ενδιαφερθεί και η εταιρεία equity Hellman & Friedman, με τον Άκμαν ωστόσο να βγαίνει νικητής. Θυμίζουμε επίσης πως η Vivendi έχει πουλήσει και 20% της Universal στην κινεζική Tencent.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή