Την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα αρχίσει να εγκρίνει τα πρώτα εθνικά σχέδια ανθεκτικότητας και ανάκαμψης, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU), το μεγαλύτερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη από το σχέδιο Μάρσαλ», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Πρόκειται για ένα επίτευγμα ορόσημο», πρόσθεσε. «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα αρχίσουν να εισρέουν τις ερχόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι «η πράσινη και η ψηφιακή ανάκαμψη είναι έτοιμες να ξεκινήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης θα είναι ένα από τα πρώτα εθνικά σχέδια που θα εγκριθούν και μάλιστα «και πολύ σύντομα, μέσα στον Ιούνιο».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε πως το σχέδιο ανάκαμψης είναι μια ακόμη ιστορική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, σύγχρονης, εξωστρεφούς, δημιουργικής, έτοιμης να ανταποκριθεί όχι μόνο στο τώρα, αλλά και σε αυτό που έρχεται, που μπορεί να επενδύσει στο διεθνώς αποδεδειγμένα σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της, φέρνοντας πίσω όσους Έλληνες έδιωξε η κρίση και δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές για καινοτομία σε αυτή τη χώρα. Σημείωσε πως το σχέδιο αυτό είναι ελληνικό, made in Greece, made in EU Greece, που γράφτηκε σε αυτή τη χώρα, δεν το έγραψαν άλλοι για μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης