Την απόφασή της να «αποσυρθεί» από το Copa America, ανακοίνωσε η Mastercard. To Copa America αναμένεται να διεξαχθεί στη Βραζιλία, μετά την άρνηση τόσο της Κολομβίας όσο και της Αργεντινής. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων στην Βραζιλία.

«Μετά από μια προσεκτική ανάλυση, αποφασίσαμε να μην ενεργοποιήσουμε τη χορηγία μας για το Copa América στη Βραζιλία,» ανέφερε ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός κολοσσός σε δελτίο Τύπου.

Ως εκ τούτου η Mastercard, η οποία είναι χορηγός της διοργάνωσης από το 1992, δεν θα παρουσιάσει το brand της στο φετινό Copa América, που θα αρχίσει την επόμενη Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Η διοργάνωση, η οποία αναβλήθηκε το 2020 λόγω της Covid-19, αρχικά θα διεξαγόταν στην Κολομβία και την Αργεντινή, αλλά και οι δύο χώρες αποσύρθηκαν για διαφορετικούς λόγους.

Στην Κολομβία εξαιτίας των διαμαρτυριών που λαμβάνουν χώρα στην επικράτειά της και στην Αργεντινή εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.

Με περισσότερους από 475.000 θανάτους και 17 εκατομμύρια κρούσματα, η Βραζιλία είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που πλήττεται περισσότερο από την Covid-19, η δεύτερη στον κόσμο με τους περισσότερους θανάτους και η τρίτη με τα πιο πολλά κρούσματα, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία, όπως αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ανέφερε περίπου 60.000 κρούσματα και περίπου 1.650 θανάτους καθημερινά που συνδέονται με την ασθένεια.

Στις τέσσερις πόλεις υποδοχής, την Μπραζίλια, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Κουιαμπά και την Γκοϊάνια, το σύστημα δημόσιας υγείας βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση με τα ποσοστά πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας να κυμαίνονται από 70 έως 90%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Βραζιλία-Copa America: «Πράσινο φως» ανώτατου δικαστηρίου αλλά και φόβοι για… «κοπαϊό»
Business of Sport |

«Πράσινο φως» ανώτατου δικαστηρίου Βραζιλίας για Copa America, αλλά και φόβοι για... «κοπαϊό»

H πλειοψηφία των 11 δικαστών του ανώτατου δικαστηρίου αποφάσισε εναντίον των εναγόντων που ισχυρίστηκαν ότι τα πρωταθλήματα της Νότιας Αμερικής ενέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία