Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο μια στρατηγική για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αλλά δεν θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις για το tapering θα γίνουν προς το τέλος του έτους.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 4-10 Ιουνίου και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οικονομολόγοι.

Ειδικότερα, σχεδόν το 60% των οικονομολόγων, ή 29 από τους 50 ανέφεραν ότι αναμενόμενη ανακοίνωση από την κεντρική τράπεζα θα έρθει το επόμενο τρίμηνο, παρά την ανομοιογενή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες.

Από αυτούς οι 13 προβλέπουν ότι η ανακοίνωση του περιορισμού του QE θα έρθει στο συμπόσιο Jackson Hole τον Αύγουστο.

Οι υπόλοιποι 21 (από τους 50) προβλέπουν ότι η κίνηση αυτή θα γίνει μετά το τρίτο τρίμηνο.

Σχεδόν το 60% των οικονομολόγων, ή 26 από τους 45, δήλωσαν ότι οι πρώτοι περιορισμοί θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Μεταξύ εκείνων που τολμησαν να κάνουν μία πρόβλεψη για το ποσό της μείωσης, η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι θα είναι της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ίδια έρευνα, πάνω από το 60% των οικονομολόγων, ή 23 από τους 38, δήλωσαν ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ, σε σύγκριση με μόλις έξι που θεωρούν ύψιστη απειλή την ανεργία.

Και περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι ανησυχούν για τον αυξανόμενο πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή