Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο μια στρατηγική για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αλλά δεν θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις για το tapering θα γίνουν προς το τέλος του έτους.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 4-10 Ιουνίου και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οικονομολόγοι.

Ειδικότερα, σχεδόν το 60% των οικονομολόγων, ή 29 από τους 50 ανέφεραν ότι αναμενόμενη ανακοίνωση από την κεντρική τράπεζα θα έρθει το επόμενο τρίμηνο, παρά την ανομοιογενή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες.

Από αυτούς οι 13 προβλέπουν ότι η ανακοίνωση του περιορισμού του QE θα έρθει στο συμπόσιο Jackson Hole τον Αύγουστο.

Οι υπόλοιποι 21 (από τους 50) προβλέπουν ότι η κίνηση αυτή θα γίνει μετά το τρίτο τρίμηνο.

Σχεδόν το 60% των οικονομολόγων, ή 26 από τους 45, δήλωσαν ότι οι πρώτοι περιορισμοί θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Μεταξύ εκείνων που τολμησαν να κάνουν μία πρόβλεψη για το ποσό της μείωσης, η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι θα είναι της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ίδια έρευνα, πάνω από το 60% των οικονομολόγων, ή 23 από τους 38, δήλωσαν ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ, σε σύγκριση με μόλις έξι που θεωρούν ύψιστη απειλή την ανεργία.

Και περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι ανησυχούν για τον αυξανόμενο πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κερδίζει έδαφος η ιδέα της εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών
Διεθνή |

Η Ιρλανδία αρχίζει πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας

Η Ιρλανδία εγκαινίασε σήμερα το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες και σκοπός του είναι να διαπιστωθούν τα οφέλη και η αποτελεσματικότητα αυτού του είδους εργασίας.

Ημιαγωγοί: Νέα μονάδα παραγωγής στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries
Διεθνή |

Νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και με από κοινού χρηματοδότηση με σταθερούς πελάτες - Πάνω από 4 δισ. δολάρια η επένδυση

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι
Διεθνή |

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε το 2020 και ο πλούτος των νοικοκυριών «αυγάτισε» στα 418,3 τρισ. δολάρια