Tην αναδιανομή έως και 100 δισ. δολαρίων από τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τους οι ηγέτες του G7. Στόχος είναι τα κονδύλια αυτά να διοχετευτούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις χώρες, κυρίως του αναπτυσσόμενου και τρίτου κόσμου, που εξακολουθούν να παλεύουν με τον νέο κορωνοϊό.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι, εξάλλου, τμήμα της ατζέντας δεδομένου πως η κρίση σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο εξακολουθεί να απασχολεί όλες τις χώρες διεθνώς.

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην G7 εξετάζουν ενεργά μια παγκόσμια προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος από την προτεινόμενη κατανομή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) στις χώρες που βρίσκονται περισσότερο σε ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

«Με πιθανό μέγεθος έως 100 δισ. δολάρια, η προτεινόμενη προσπάθεια θα στηρίξει περαιτέρω τις υγειονομικές ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών— και θα συμβάλλει σε μια πιο πράσινη, πιο εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στις ευπαθείς χώρες και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διατηρήσιμη και ανοικτή σε όλους παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τους ομολόγους του να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανακατανομή 100 δισ. δολαρίων σε SDR στα αφρικανικά κράτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή