Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της AXA SA θα σταματήσει να επενδύει σε εταιρείες που συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών ή την απώλεια της βιοποικιλότητας.

Η νέα πολιτική, η οποία τίθεται σε ισχύ την Τετάρτη, στοχεύει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις βιομηχανίες βοοειδών, σόγιας και ξυλείας, ανέφερε η ανακοίνωση της AXA Investment Management. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για μία επέκταση της υπάρχουσας πολιτικής απαγόρευσης επενδύσεων σε παραγωγούς φοινικέλαιου που δεν έχουν πιστοποιηθεί ως βιώσιμοι.

«Μέσω των επενδυτικών μας πρακτικών, έχουμε ρόλο να παίξουμε και δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε την αποψίλωση των δασών και τη μετατροπή του φυσικού οικοσυστήματος, καθώς και να υποστηρίξουμε την αποκατάσταση των δασών για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Μάρκο Μορέλι.

Η εταιρεία είναι το τελευταίο ίδρυμα που προσπαθεί να πιέσει άλλες εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αποσύροντας την οικονομική υποστήριξη.

Η Axa, που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία με εταιρείες για να ενθαρρύνει πιο βιώσιμες πρακτικές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green