Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της AXA SA θα σταματήσει να επενδύει σε εταιρείες που συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών ή την απώλεια της βιοποικιλότητας.

Η νέα πολιτική, η οποία τίθεται σε ισχύ την Τετάρτη, στοχεύει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις βιομηχανίες βοοειδών, σόγιας και ξυλείας, ανέφερε η ανακοίνωση της AXA Investment Management. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για μία επέκταση της υπάρχουσας πολιτικής απαγόρευσης επενδύσεων σε παραγωγούς φοινικέλαιου που δεν έχουν πιστοποιηθεί ως βιώσιμοι.

«Μέσω των επενδυτικών μας πρακτικών, έχουμε ρόλο να παίξουμε και δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε την αποψίλωση των δασών και τη μετατροπή του φυσικού οικοσυστήματος, καθώς και να υποστηρίξουμε την αποκατάσταση των δασών για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Μάρκο Μορέλι.

Η εταιρεία είναι το τελευταίο ίδρυμα που προσπαθεί να πιέσει άλλες εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αποσύροντας την οικονομική υποστήριξη.

Η Axa, που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία με εταιρείες για να ενθαρρύνει πιο βιώσιμες πρακτικές.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κομισιόν: «Πράσινες» κατευθύνσεις για τα έργα υποδομής
Green |

Κομισιόν: «Πράσινες» κατευθύνσεις για τα έργα υποδομής

Οι θεσμικοί και ιδιωτικοί Ευρωπαίοι επενδυτές θα είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις μετά λόγου γνώσεως σχετικά με έργα που θεωρούνται συμβατά με τη συμφωνία του Παρισιού και τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα

Όλο το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με επιδοτήσεις 40% έως 75%
Green |

Όλο το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με επιδοτήσεις 40% έως 75%

Οι όροι και οι προϋποθέσεις και οι αλλαγές του νέου προγράμματος ύψους 632 εκ. ευρώ Ξεχωριστή δράση 100 εκ. ευρώ για τα φτωχά νοικοκυριά. Μηχανισμός εγγύησης του κράτους για τα δάνεια στα φυσικά πρόσωπα με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.