Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) εκτιμά ότι 2,3 εκατομμύρια ενήλικες κατέχουν πλέον κρυπτονομίσματα, από 1,9 εκατομμύρια πέρυσι.

Εκτός από την ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων, έχει επίσης αυξηθείη ευαισθητοποίηση , δείχνει η έρευνα της FCA. Περίπου το 78% των ενηλίκων έχουν ακούσει τώρα για κρυπτο-περουσιακά στοιχεία – όπως τα αποκαλεί η ρυθμιστική αρχή – από 73% πέρυσι.

Όσον αφορά τη φήμη, το 38% των χρηστών κρυπτονομισμάτων το βλέπουν περίπου ως τζόγο, μια μείωση από 47% πέρυσι, ενώ παραπάνω άτομα βλέπουν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε ως συμπλήρωμα είτε ως εναλλακτική λύση για τις κύριες επενδύσεις, δήλωσε η FCA.

Ωστόσο, το συνολικό επίπεδο κατανόησης μειώνεται. Σύμφωνα με το δείγμα 2.568 διαδικτυακών ερωτηθέντων της FCA, μόνο το 71% αναγνώρισε σωστά τον ορισμό της κρυπτογράφησης από μια λίστα δηλώσεων.

“Η έρευνα υπογραμμίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα μεταξύ των πελατών του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FCA, Sheldon Mills. “Εάν οι καταναλωτές επενδύουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto