Αδύναμοι να αντισταθούν στις αρνητικές πιέσεις που πυροδότησε η προχθεσινή απόφαση της Fed εμφανίζονται και σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, που διευρύνουν τις απώλειες τους. H κατάσταση είναι χειρότερη στο μέτωπο του βιομηχανικού Dow Jones, ο οποίος βρέθηκε ενδοσυνεδριακά να χάνει έως και 520 μονάδες, με αποτέλεσμα να οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση του από τα τέλη Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ξεκίνησε με το… «καλημέρα» με βουτιά της τάξεως των 450 μονάδων που γρήγορα διερύνθηκε στις 520 μονάδες και αυτή την ώρα έχει «μαζευτεί» στις 33.441 μονάδες, ήτοι με πτώση 1,13% ή 380 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο S&P 500 που χάνει 0,95% στις 4.181 μονάδες και οδεύει προς την τρίτη εβδομάδα με αρνητικό εβδομαδιαίο πρόσημο, ενώ απώλειες καταγράφει και ο Nasdaq που βρίσκεται στις 14.050 μονάδες μειωμένος κατά 0,78%.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των επενδυτών και των αναλυτών βρίσκεται η ετυμηγορία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πως η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων θα την υποχρεώσει να κινηθεί νωρίτερα προς την κατεύθυνση της αύξησης των επιτοκίων, ξεκινώντας την αντιστροφή της πολιτικής της από το 2023, αντί του 2024 που αναμενόταν. Μάλιστα, το κλίμα αυτό επιδείνωσαν οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve of St Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος υποστήριξε -μιλώντας στο CNBC- πως εκτιμά πως η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει ακόμη νωρίτερα, από το 2022!

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχασαν τα προηγούμενα κέρδη τους με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται στα επίπεδα του 1,46% από το 1,59% που είχε φτάσει στα μέσα της εβδομάδας, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου βρίσκεται στο 1,18 με το δολάριο να είναι το μόνο που έχει βγει κερδισμένο από την αναταραχή που πυροδότησε στις αγορές η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στην αγορά των commodities, το αργό κερδίζει πάνω από 1,2% στα 71,93 δολάρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών πως σύντομα θα «πιάσει» τα 72 δολάρια, ενώ στον αντίποδα ο χρυσός συνεχίζει να κινείται πτωτικά στα 1.773 δολάρια την ουγγιά, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street