Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε σήμερα η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τα δύο μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα, το bitcoin και το ether να καταγράφουν πτώση άνω του 4%.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin βρέθηκε έως στα 37.392 δολάρια, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε καταφέρει να ξεπεράσει και πάλι το όριο των 41 χιλιάδων.

Η αγορά των crypto φαίνεται να επηρεάζεται, όπως και όλες οι αγορές διεθνώς, από την ετυμηγορία της Fed πως σκοπεύει να ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια από το 2023, αντί του 2024. Επίσης ειδικά το Bitcoin αντέδρασε αρνητικά στην είδηση πως η Παγκόσμια Τράπεζα αρνήθηκε το αίτημα του Ελ Σαλβαδόρ να παρέχει στη χώρα βοήθεια με τη διαδικασία επίσημης υιοθέτησης του ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου νομίσματος, θέτοντας θέμα διαφάνειας και αρνητικής επιρροής της εξόρυξης των crypto στο περιβάλλον.

Νωρίτερα, εξάλλου η αρμόδια χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή της Βρετανίας είχε εκδώσει νέα προειδοποίηση πως όσοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει «να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν τα χρήματα τους». Έχει υπολογιστεί πως μόνο στη Βρετανία, 2,3 εκατ. άτομα έχουν assets σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America, το 81% των fund managers εμφανίστηκε να αποκαλεί το Bitcoin ως… φούσκα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως απορρίπτουν το… παιχνίδι και τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν από την αγορά των crypto.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News