Η Siemens Gamesa Renewable Energy, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κόσμο, πρόκειται να προμηθεύσει 79 ανεμογεννήτριες σε μια μεγάλη χερσαία επένδυση σε αιολικά στην Ιαπωνία, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και να αναπτύξει περισσότερες εγκαταστάσεις ανανεώσιμης ενέργειας.

Το αιολικό πάρκο Dohuku ισχύος 339,7 MW θα κατασκευαστεί στο νησί του Χοκάιντο, όπως σημειώνει η Siemens Gamesa και θα αποτελείται από τέσσερις εγκαταστάσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν από την ιαπωνική εταιρεία Eurus Energy.

Οι ισχύος 4,1 MW ανεμογεννήτριες «κλάσεως τυφώνα», σχεδιάστηκαν κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να αντέχουν στις «πολύ υψηλές ταχύτητες ανέμων» που παρατηρούνται στην Ιαπωνία, εξήγησε η Siemens Gamesa.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι η χώρα έχει θέσει ως στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το έτος 2050. Τον Απρίλιο του 2021, είπε ότι η Ιαπωνία θα στοχεύσει μείωση 46% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε σύγκριση με το 2013.

Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να επιτύχει η χώρα τους στόχους αυτούς. Το 2019, η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων και Ενέργειας δήλωσε ότι η χώρα «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτά καύσιμα» όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Τον περασμένο Μάρτιο δημοσιεύθηκε μια ανάλυση της ενεργειακής πολιτικής της Ιαπωνίας από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας όπου παρουσιαζόταν το εύρος της πρόκλησης αυτής: «Η επίτευξη του στόχου της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050 θα απαιτήσει από την Ιαπωνία να επιταχύνει ουσιαστικά την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς και τα υφιστάμενα θεσμικά εμπόδια και να ενισχύσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στις αγορές ενέργειας.»

Φέτος, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα έργα ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα. Τον Φεβρουάριο, μια παλιρροιακή ανεμογεννήτρια που κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε στη Σκωτία, εγκαταστάθηκε παράκτια στο νησί Νάρου το οποίο είναι μέρος της μεγαλύτερης νησιωτικής αλυσίδας Γκότο.

Και τον Ιανουάριο, ανακοινώθηκε ότι ο γίγαντας ναυτιλίας Mitsui O.S.K. Lines θα συνεργαστεί με μια εταιρεία που ονομάζεται Bombora Wave Power για την αναζήτηση πιθανών τοποθεσιών αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία και τις γύρω περιοχές.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σπατάλη τροφίμων: Μια οικολογικών διαστάσεων καταστροφή
Green |

Τεράστια οικολογική καταστροφή - Το 40% των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 40% των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια, με πάνω από τις μισές ποσότητες να πετιούνται στην παραγωγή, πολύ πριν φτάσουν στο καλάθι του καταναλωτή. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι βαρύ

ΕΚΠΑ – Yale: Ιδρύουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον
Academia |

ΕΚΠΑ – Yale: Ιδρύουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Η σύμπραξη των πανεπιστημίων θα συντελέσει στην εξεύρεση πρωτοπόρων λύσεων που συνθέτουν το επιστημονικό με το κοινωνικό στοιχείο για τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών κινδύνων στην ανθρώπινη υγεία

ΗΠΑ: Μήνυμα Γέλεν προς τις αναπτυξιακές τράπεζες για την Κλιματική Αλλαγή
Green |

Μήνυμα Γέλεν προς τις αναπτυξιακές τράπεζες για την Κλιματική Αλλαγή

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εείπε χθες στους υπεύθυνους της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και άλλων αναπτυξιακών τραπεζών να κινητοποιήσουν περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Η απειλητική φύση, μέσα από τον φακό του Mitch Dobrowner
Green |

Η απειλητική φύση, μέσα από τον φακό του Mitch Dobrowner

Ο Dobrowner, ο οποίος ζει μεταξύ Λος Άντζελες και Λόουν Πάιν της Καλιφόρνιας, στήνει τον φακό του μπροστά σε αποκαλυπτικών διαστάσεων και έντασης καταιγίδες που λυσσομανούν πάνω από αγροτικές περιοχές στις Πολιτείες Οκλαχόμα, Κάνσας και Βόρεια Ντακότα