Η ∆ΕΗ προσκαλεί καλλιτέχνες από κάθε µορφής τέχνη σε έναν ανοικτό διαγωνισµό πειραµατισµού και δηµιουργικότητας αντλώντας έµπνευση από το σήµα, τα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας της ∆ΕΗ αλλά και όσα συµβολίζει για τους Έλληνες: την ενέργεια, το φως και έµµεσα, τον εκσυγχρονισµό, την ανάπτυξη και τη βιώσιµη πρόοδο.

Η ενίσχυση της σχέσης τέχνης και τεχνολογίας βρίσκεται σήµερα στο επίκεντρο των αιτηµάτων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δηµιουργίας και η ΔΕΗ το ενστερνίζεται. Η αποτύπωση της ιστορίας της ∆ΕΗ και του ρόλου που διαδραµάτισε στη ζωή όλων των Ελλήνων και την ανάπτυξη της οικονοµίας της χώρας, µέσα από έργα δηµιουργών από όλες τις κατηγορίες της καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική, video, street art, design, γλυπτική, installations, µικρογλυπτική, φωτογραφία, νέα µέσα, performance, κ.λπ.), αποτελεί προτεραιότητα και µέρος της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Η τέχνη και τα παράγωγά της γίνονται ο πρώτος δίαυλος για τη δηµιουργική επαναπροσέγγιση της εταιρείας µε την κοινωνία των πολιτών.

Ο διαγωνισµός απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ιστορία της ∆ΕΗ και να συµβάλουν στη νέα της εικόνα και εποχή.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 22 Ιουνίου έως 10 Σεπτεµβρίου 2021

Αξιολόγηση έργων

Για την αξιολόγηση των έργων και την ανάδειξη των νικητών, η κριτική επιτροπή θα βαθµολογήσει µε βάση εικαστικά κριτήρια, ως εξής:
– ∆ηµιουργικότητα: 25%
– Πρωτοτυπία: 25% και
– Έκφραση των αξιών της ∆ΕΗ: 50%

Ειδικά για τον σκοπό αυτό, έχει συσταθεί επταµελής Επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ∆ΕΗ και καταξιωµένου επαγγελµατίε του χώρου των τεχνών.

Νικητές και Βραβεία
Με το τέλος του διαγωνισµού θα επιλεγούν έργα από την κριτική επιτροπή τα οποία θα εκτεθούν σε έκθεση που θα πραγµατοποιηθεί το χειµώνα του 2021-22.

Από το σύνολο των έργων που θα κατατεθούν θα αναδειχθούν πέντε νικητές οι οποίοι θα κερδίσουν συνολικά το ποσό των € 20.000.

Πιο συγκεκριµένα:
– 1ο βραβείο: € 8.000
– 2ο βραβείο: € 5.000
– 3ο βραβείο: € 3.000
– 4ο βραβείο: € 2.000
– 5ο βραβείο: € 2.000

Στη σελίδα https://art.dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, να ενημερωθούν για τους όρους και τις διαδικασίες, να γνωρίσουν τα μέλη της επιτροπής και να κατεβάσουν αρχειακό υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή πληροφοριών ή έναυσμα για τη φιλοτέχνηση των προτάσεων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι