Μετά από δύο χρόνια εργασιών ανακαίνισης, το μουσείο Palazzo Grimani στη Βενετία άνοιξε και πάλι της πύλες του στο κοινό με αφορμή τη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής.

Στο μουσείο εκτίθενται, έως το 2022, 20 νέα ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά από τη συλλογή της οικογένειας Γκριμάνι στην αποκατεστημένη Sala del Doge και μια ατομική έκθεση έργων του Γερμανού καλλιτέχνη Georg Baselitz, γεννώντας έναν επιτυχημένο διάλογο μεταξύ παρόντος και παρελθόντος.

Η έκθεση «Archinto» των έργων του Baselitz – σε επιμέλεια Mario Codognato και παραγωγή από την γκαλερί Gagosian σε συνεργασία με τη Venetian Heritage, Inc. – καταλαμβάνει το piano nobile (σ.σ. τον κύριο όροφο) του μουσείου: 12 έργα ζωγραφικής που ο Γερμανός καλλιτέχνης δημιούργησε ειδικά για τη Sala del Portego, έχουν τοποθετηθεί στις γύψινες κορνίζες του 18ου αιώνα οι οποίες παλαιά πλαισίωναν πορτρέτα μελών της οικογένειας Γκριμάνι.

Στην «Archinto», ο Baselitz αποτίει φόρο τιμής στη Βενετία και την πλούσια καλλιτεχνική παράδοσή της.

Η επωνυμία της έκθεσης και τα έργα παραπέμπουν στο αινιγματικό πορτρέτο του Καρδιναλίου Filippo Archinto που δημιούργησε το 1558 ο Τισιάνος και οι πίνακες είναι ένας υπαινιγμός στο διαχρονικό καλλιτεχνικό θέμα της θνητότητας.

Τα έργα θα παραμείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ως δάνειο από τον Baselitz στο μουσείο, σηματοδοτώντας όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  την πρώτη τέτοια συνεργασία μεταξύ καλλιτέχνη και κρατικού μουσείου της Βενετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus