Με ένα ακόμη ρεκόρ του S&P 500 με το… καλημέρα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street και με τον Dow Jones να ακολουθεί σε θετικό μοτίβο. Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνολο των επιμέρους δεικτών αναμένεται να κλείσουν, για το σύνολο της εβδομάδας, με κέρδη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow βρίσκεται στις 34.429 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 0,68%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,25% στις 4.277 μονάδες. Αντιστοίχως, οριακά στο “πράσινο” στις 14.369 μονάδες κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq.

Μεταξύ των μετοχών του Dow, το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει η μετοχή της Nike, που αυτή την ώρα ανεβαίνει περίπου κατά 14%, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά έχει βελτιωθεί ήδη από χθες μετά την ανακοίνωση του συμβιβασμού που επετεύχθη μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και διακομματικής ομάδας Γερουσιαστών που ανοίγει το δρόμο για την επικύρωση του πακέτου επενδύσεων για έργα υποδομών. Το deal περιλαμβάνει περίπου 600 δισ. δολάρια σε νέες δαπάνες.

Εξάλλου, νωρίτερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία που αφορούν τα επίπεδα των ατομικών καταναλωτικών δαπανών, που είναι ένας βασικός δείκτης για την κατεύθυνση του πληθωρισμού. Ο δείκτης ανέβηκε σημαντικά, στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τριάντα χρόνια, όμως κινήθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών που θεωρούσαν βέβαιη την ενίσχυση του, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει την επίδοση του και να αντιδράσουν χλιαρά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανεβαίνει στο 1,5%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με αποτέλεσμα η ισοτιμία αυτή την ώρα να βρίσκεται στο 1,19.

Στην αγορά των commodities, το αργό ενισχύεται κατά 0,43% στα 73,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ανεβαίνει επίσης κατά 0,57% στα 1.786 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street