Στις μεγάλες κερδισμένες της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street προμηνύεται από τώρα πως θα είναι η μετοχή της Nike, με τους αναλυτές να εμφανίζονται εντυπωσιασμένοι από τις υψηλές επιδόσεις της εταιρείας και τις εκτιμήσεις της για ρεκόρ πωλήσεων κατά τη φετινή χρονιά.

Για το τέταρτο δημοσιονομικό τρίμηνο, η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε εκτόξευση των πωλήσεων κατά 141% σε ετήσια βάση και κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, γεγονός που σημαίνει πως όχι μόνο έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα της πανδημίας, αλλά ήδη κινείται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ακόμη και στην Κίνα, μια αγορά στην οποία η Nike είχε προβλήματα, οι πωλήσεις της εμφανίστηκαν αρκετά αυξημένες κατά 17% στα 1,93 δισ. δολάρια.

Από τις επιμέρους μάρκες της εταιρείας, το brand Jordan ξεχώρισε με θεαματικό άλμα πωλήσεων κατά 31% στα 5  δισ. δολάρια.

Έτσι, συνολικά τα έσοδα της εκτοξεύθηκαν στο ποσό ρεκόρ των 12,34 δισ. δολαρίων, ήτοι αρκετά πάνω από τα προβλεπόμενα, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 93 σεντς, αντί των 51 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η εταιρεία αναμένει ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της για το σύνολο της χρονιάς σε διψήφιο ποσοστό, ήτοι δηλαδή πάνω από το όριο των 50 δισ. δολαρίων. Μια επίδοση που τοποθέτησε τη μετοχή της στο επίκεντρο της προσοχής, με πολλούς αναλυτές να αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την μετοχή της Nike και τον οίκο Jefferies να προβλέπει άλμα της τιμής της κατά τουλάχιστον 50%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή