Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ελληνικό τουρισμό, η μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία σε  αγαστή «συνεργασία»  με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έχουν βαλθεί να ταλαιπωρήσουν όσο δεν πάει κάθε έλληνα ξενοδόχο και επιχειρηματία του τουρισμού στη χώρα μας.

Η μη συμπερίληψη για μία ακόμη φορά της Ελλάδος στην «πράσινη λίστα» του περίφημου πλέον «φωτεινού σηματοδότη» συνέπεσε με την έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» στη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Και ναι μεν η βρετανική απόφαση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, ωστόσο αυτός που δεν ήταν αναμενόμενος ήταν ο εκνευρισμός ευρωπαίων ηγετών όπως της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι φαίνεται να τα έβαλαν και με τη χώρα μας για την έξαρση της πανδημίας.

Όπως ουσιαστικά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε, υπήρξε μια νύξη για το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται τουρίστες που έχουν εμβολιασθεί με το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο, τα οποία δεν έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΜΑ και είναι άγνωστο τι άμυνες δημιουργούν στη νέα μετάλλαξη.

Όμως οι νύξεις αυτές αποδίδονται από παράγοντες του τουρισμού στο ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι και σε μία προσπάθεια  των δυο ηγετών να καθυστερήσουν το άνοιγμα των συνόρων τους προς τους τουριστικούς προορισμούς του νότου, αφού κατά τα λοιπά στο εσωτερικό των χωρών τους το «άνοιγμα» της οικονομίας τους συνεχίζεται κανονικά.

Τηρούμε τα συμφωνηθέντα

Επίσης, όπως επισημαίνουν στον ot.gr παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, η χώρα μας δεν κάνει τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών για το «άνοιγμα» των συνόρων στο πλαίσιο υλοποίησης και του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού. Επιπλέον εκτιμούν ότι η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών είναι η μόνη απάντηση προκειμένου να επιτευχθεί και η «ανοσία» της τουριστικής αγοράς.

Όσον αφορά τις  αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης είναι γεγονός ότι μεταθέτουν όλο και πιο πέρα το άνοιγμα της αγοράς από την Γηραιά Αλβιόνα το οποίο τοποθετείται τώρα για μετά τις 20 Ιουλίου.

Όπως σχολάζει στον ot.gr ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, «έχουμε πει από την αρχή αυτής της δύσκολης χρονιάς, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και ότι προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία. Κάθε φορά θα αναζητούμε μια νέα ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομία και συνεπώς όσο θα έχουμε περιορισμούς  τόσο θα πρέπει να επεκτείνουμε τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από τους περιορισμούς».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω Κωνσταντίνα Σβύνου, από την πλευρά της, για την απόφαση των Βρετανών σημειώνει ότι ήταν αναμενομένη ωστόσο αμφισβητείται πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ποιος ακριβώς είναι ο τρόπος που χρωματίζονται οι χώρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής επισημαίνει ότι η χώρα μας κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα και δεν πρέπει να αλλάξει πορεία. Όπως επίσης συμπληρώνει πρέπει να επιμείνει και στην πολιτική των  διμερών συμφωνιών, οι οποίες όπως έχει φανεί φέρνουν αποτελέσματα καθώς αυξάνουν τον αριθμό των τουριστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ξενοδοχεία: Ποιες μεγάλες αλυσίδες παίρνουν… τα βουνά – Πού σχεδιάζουν επενδύσεις
Τουρισμός |

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία παίρνουν τα… βουνά – Πού σχεδιάζουν νέες επενδύσεις

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών «υποχρεώνει» τις αλυσίδες ξενοδοχείων να αναζητήσουν σε νέες περιοχές ευκαιρίες για δημιουργία νέων μονάδων – Η περίπτωση της Λάμψα και της Marriott