Με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι οι Βρετανοί καταναλωτές το επόμενο διάστημα και η αλυσίδα εφοδιασμού με κατάρρευση, καθώς, οι λήντερς του κλάδου των επαγγελματικών μεταφορών κάνουν λόγο για έλλειψη περισσότερων από 100.000 οδηγών φορτηγών λόγω πανδημίας και Brexit.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο κλάδος του ζητά να παρέμβει προσωπικά επιτρέποντας την πρόσβαση σε Ευρωπαίους εισάγοντας προσωρινές θεωρήσεις visa για οδηγούς βαρέων φορτητών.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters, με το νέο σύστημα μετανάστευσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο κλάδος θα πρέπει να προσλάβει εργαζόμενους από το εσωτερικό της χώρας.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης των μεταφορέων Ρίτσαρντ Μπέρνετ, τα σούπερ μάρκετ ήδη αναφέρουν ότι δεν λαμβάνουν τις αναμενόμενες ποσότητες ειδών διατροφής.

Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με επικεφαλής τις Tesco Sainsbury’s, Asda και Morrisons, έχει έναν ολόκληρο… στρατό από οδηγούς και αποθηκάριους για τη μεταφορά φρέσκων προϊόντων από τα χωράφια της Ευρώπης στα ράφια της.

Οι εταιρείες logistics της Βρετανίας ήταν από εκείνους που την περίοδο της προετοιμασίας του Brexit προειδοποιούσαν ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ήθελαν να πάνε στη Βρετανία εάν αυξάνονταν οι έλεγχοι και η γραφειοκρατία στα σύνορα.

Η πανδημία έχει επιδεινώσει το πρόβλημα αφού πολλοί Ευρωπαίοι οδηγοί που ζούσαν στη Βρετανία επέστρεψαν στη χώρα καταγωγής τους, επισημαίνουν οι μεταφορικές εταιρείες.

Στην επιστολή των μεταφορέων επισημαίνεται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν, το συνεχιζόμενο άνοιγμα της οικονομίας και οι αύξηση στη ζήτηση τροφίμων και ποτών θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, ενώ θα πληγούν και οι παραγγελίες ενόψει των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή