Μετά τα 3,5 δις. ευρώ της ΕΕ για το προσφυγικό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα χορηγήσει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτει για τα κράτη-μέλη του, στην Τουρκία τον Αύγουστο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Μετά τη δραματική πτώση των αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τα 6.4 δις. δολάρια θα δώσουν μία μικρή ανάσα στις τράπεζες της Τουρκίας, αλλά το καθαρό αποθεματικό θα συνεχίσει να είναι αρνητικό.

Η πρόταση του ΔΝΤ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, μετά από συνομιλίες με τους υπουργούς οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από 190 χώρες-μέλη.

Η μεταφορά χρημάτων, ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη σε χώρες-μέλη στην ιστορία του ιδρύματος. Με στόχο την αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας, το ΔΝΤ στοχεύει κυρίως να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις χώρες με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους.

Οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο βάρος στη διοίκηση του ΔΝΤ, υποστήριξαν επίσης την πρόταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ