Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα futures της Wall Street με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, μετά την πολύ καλή πορεία που είχαν οι δείκτες την περασμένη εβδομάδα και δη, ο S&P 500 που έκλεισε την Παρασκευή με ένα ακόμη ρεκόρ και με την υψηλότερη εβδομαδιαία επίδοση από το Φεβρουάριο.

Αναλόγως και σήμερα τα futures του S&P 500 κινούνται ανοδικά αλλά με μικρή αύξηση 4 μονάδων, όπως και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq που ανεβαίνουν κατά 45 μονάδες. Στον αντίποδα τα futures του Dow υποχωρούν κατά 26 μονάδες.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα θα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους σε μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν, με κυριότερη την έκθεση για την απασχόληση, τον Ιούνιο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. Οι αναλυτές ελπίζουν σε ώθηση των προσλήψεων κατά 700.000 μέσα στο μήνα, με διαμόρφωση του δείκτη ανεργίας ελαφρά κάτω, στο 5,7% αντί 5,8% το Μάιο.

Επίσης, η αγορά προφανώς ελπίζει και πως ο συμβιβασμός του Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο για την επικύρωση του πακέτου επενδύσεων για αναπτυξιακά έργα υποδομής θα αποδώσει καρπούς και πως το πακέτο πράγματι θα επικυρωθεί, δεδομένου πως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις και από τα δύο κόμματα.

Παράγοντας-κλειδί θα αποτελέσει και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς σταδιακά οι εταιρίες θα αρχίσουν να δημοσιεύουν τα τριμηνιαία στοιχεία τους. Σύμφωνα με την FactSet, οι 66 από τις 103 εταιρείες του S&P 500 έχουν ήδη εκδώσει ανακοινώσεις για καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία παραπέμποντας σε μια ιδιαίτερα ρόδινη εικόνα για το επιχειρηματικό σκηνικό.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινείται σήμερα πτωτικά στο 1,504%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,19. Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κινείται αυτή την ώρα σταθεροποιητικά, στα 74,03 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα κατέγραψε υψηλό δυόμισι ετών εν αναμονή της επικείμενης συνεδρίασης των μελών του ΟΠΕΚ+, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί ελαφρά στα 1.777 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]