Η United Airlines έβαλε τις τελευταίες «πινελιές» τη Δευτέρα σε μια παραγγελία-μαμούθ με 270 νέα αεροπλάνα δυνητικής αξίας 30 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το Reuters. Ο αμερικανικός αερομεταφορέας προσπαθεί με αυτή την επιλογή του να εξασφαλίσει πιο ευνοϊκές τιμές εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης για ταξίδια, καθώς αίρονται σε πολλές περιοχές του κόσμου τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Η παραγγελία της United θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 200 Boeing 737 MAX και περίπου 70 Airbus A321neo. Μια τέτοια συμφωνία θεωρητικά κοστίζει 33 δισεκατομμύρια δολάρια στις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες τιμές καταλόγου, αλλά οι αναλυτές λένε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν συνήθως λιγότερο από τη μισή τιμή για προσφορές αυτού του μεγέθους.

Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες, καθώς όλοι αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της United σε εκδήλωση των επενδυτών την Τρίτη. Οι διαπραγματεύσεις είναι περίπλοκες και ο αριθμός των αεροσκαφών μπορεί να αλλάξει, προειδοποίησαν οι πηγές.

Η συμφωνία θα ήταν η μεγαλύτερη στον κλάδο από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού τίναξε στον αέρα σχέδια και προϋπολογισμούς των αερομεταφορέων όλου του κόσμου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ακύρωση της παραγγελίας για περισσότερα από 100 MAX από την εταιρεία Southwest Airlines.

Η United θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς αγοραστές του κλάδου, των οποίων οι επιβλητικές αγορές μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα δεκαετιών.

Για του λόγου το αληθές, μια εντυπωσιακή επικράτηση της Airbus το 1992 είχε ωθήσει την Boeing στην έναρξη της γενιάς των 737 με τις περισσότερες πωλήσεις, το 737NG. Η Boeing επέστρεψε με μεγάλη νίκη με το 737 MAX, το 2012.

Το Reuters ανέφερε αυτό το μήνα ότι το τμήμα MAX της Boeing θα μπορούσε να λάβει παραγγελία έως και 200 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή