Σε συμφωνία με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία, Ares Management, κατέληξε η Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της οποίας η Ares θα εισέλθει με 181,8 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της ομάδας.

Με τον τρόπο αυτό η Ares θα διασφαλίσει μετοχικό μερίδιο ύψους 33,96% στην νέα εταιρεία holding των πρωταθλητών Ισπανίας, την Atletico HoldCo, ενώ αντιστοίχως ο σύλλογος θα διασφαλίσει μια πολύτιμη εισροή νέων κεφαλαίων στην προσπάθεια του να βάλει σε… τάξη τα οικονομικά του, αλλά και να έχει την απαραίτητη ρευστότητα για τον σχεδιασμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Γκιλ εξήγησε πως με το deal η Atletico HoldCo θα μπορέσει να διοχετεύσει έως και 120 εκατ. ευρώ… ζεστού χρήματος στην ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρέη της Ατλέτικο υπολογίζεται ότι έχουν εκτοξευτεί στα 999 εκατ. ευρώ, γεγονός που έχει ασκήσει σημαντική πίεση στα οικονομικά, διοικητικά αλλά και αθλητικά δεδομένα της ομάδας.

Θυμίζουμε πως περίπου το 32% των μετοχών των πρωταθλητών της La Liga ανήκουν στην Quantum Pacific, μια εταιρεία holding που ανήκει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Ιντάν Όφερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι