Αισιόδοξος ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και θα πρέπει να το γιορτάζουμε, εμφανίστηκε ο Κλαούντιο Μπόριο, επικεφαλής του οικονομικού και νομισματικού τμήματος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, μιλώντας στο CNBC.

«Για εκείνες τις χώρες… που προσπάθησαν πολύ, πολύ σκληρά να ανεβάσουν τον πληθωρισμό ανεπιτυχώς, έχοντας τον πληθωρισμό να είναι συνεχώς υψηλότερος από τον στόχο, τα νέα ειναι καλά και θα πρέπει να χαίρονται για αυτό», δήλωσε ο Μπόριο

«Το πραγματικό πρόβλημα θα είναι αν ο πληθωρισμός αποδειχθεί υψηλότερος, δυσάρεστα υψηλότερος και περισσότερο χρόνο», δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η BIS – η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κεντρικών τραπεζών – αναμένει ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι «παροδική».

Μέχρι πρόσφατα στη ζώνη του ευρώ, ο πληθωρισμός ήταν σταθερά χαμηλός μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τις κρίσεις δημόσιου χρέους της περιοχής. Ωστόσο, οι τιμές σημείωσαν τεράστια αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε στο 2% τον Μάιο , ελαφρώς πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ .

Ωστόσο, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι προσωρινή και ότι θα πέσει πίσω κάτω από τον στόχο στο προβλέψιμο μέλλον.

Μιλώντας στο CNBC, ο Μπόριο συμφώνησε ότι «μέχρι στιγμής, τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν είναι ουσιαστικά προσωρινά».
«Έχουμε εφάπαξ αυξήσεις στις τιμές που ουσιαστικά ανακάμπτουν από εκεί που ήταν πριν. Βλέπουμε, πράγματι, ότι υπάρχουν όρια ταχύτητας στην παγκόσμια οικονομία », πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια