Μπορεί το Χόλιγουντ, η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο να έχουν την αίγλη, ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να συναντήσει εκατομυριούχους αρκεί να πάει στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση Wealth-X World Ultra Wealth, η πόλη των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων με περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το Σαν Χοσέ.

Το Σαν Χοσέ, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο νότια του Σαν Φρανσίσκο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πόλεων σε όλο τον κόσμο με τους περισσότερους υπερπλουσίους: ένας στους 727 κατοίκους είναι μέλος αυτού του ελίτ κλαμπ.

Σύμφωνα με το Wealth-X, οι πόλεις με την υψηλότερη πυκνότητα υπερ-πλούσιων ανθρώπων τείνουν να είναι μεσαίου μεγέθους πόλεις όπου κυριαρχούν η τεχνολογία ή οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το Σαν Χοσέ είναι γνωστό και ως η πρωτεύουσα της Silicon Valley, και φιλοξενεί την Cisco Systems, την Hewlett-Packard, την Paypal και πολλές άλλες

Όσον αφορά τις πόλεις με τον υψηλότερο αριθμό υπερ-πλούσιων κατοίκων το 2020 (σε απόλυτο νούμερο), ήταν Νέα Υόρκη (με 11.475 εξαιρετικά πλούσιους ανθρώπους), το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, Ουάσιγκτον, η Οζάκα, η Ιαπωνία και το Ντάλας.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Σύμφωνα με την Wealth-X, ο παγκόσμιος πληθυσμός των ατόμων με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία αυξήθηκε κατά 1,7% σε 295.450 το 2020 σε σύγκριση με το 2019, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης υγείας και της οικονομικής αναταραχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή