Η τελευταία συνεδρίαση της Fed, στην οποία διεφάνη μια αλλαγή στη ρητορική της, άφησε τις αγορές να προσπαθούν να μαντέψουν…

Και μπορεί τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις πληθωριστικές ανησυχίες, λέγοντας ότι η άνοδος στις τιμές είναι παροδική, ωστόσο κάτι έχει αλλάξει…

Ως εκ τούτου η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη Τετάρτη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι αγορές αναζητούν τα σημεία εκείνα που ώθησαν τους τραπεζίτες να αναθεώρησουν εν μέρει τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό και για την ανάπτυξη.

Η αλήθεια είναι ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξέπληξε τους ανθρώπους της αγοράς στα μέσα Ιουνίου. Υψηλότερες πληθωριστικές πιέσεις και ισχυρή ανάπτυξη, που οδηγεί τουλάχιστον δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2023, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των ΗΠΑ να καταγράψουν τη χειρότερη εβδομάδα τους σε σχεδόν τέσσερις μήνες μέχρι να ανακάμψουν εκ νέου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Federal Reserve – με τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ – προσπαθούν να μετριάσουν τις ανησυχίες ότι εξετάζονται οι πρώτες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να διαβεβαιώσουν για τη δέσμευση της τράπεζας στο στόχο της οικονομικής ανάκαμψης και της εξομάλυνσης στην αγορά εργασίας.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν τις επόμενες εβδομάδες έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά, αλλά οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα πρακτικά της Τετάρτης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ