Ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Κριστιάνο Αμόν, εξέφρασε την πεποίθησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να διαθέτει ανταγωνιστικούς επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές έως το τέλος του 2022.

Μάλιστα, διατύπωσε την άποψη ότι οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα βασίζονται στην τεχνολογία που αποκτήθηκε μέσω της εξαγοράς της Nuvia και όχι σε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η ARM και στην οποία βασίζονται οι επεξεργαστές για κινητά και ταμπλέτες.

«Χρειαζόμασταν κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας» ανέφερε ο Αμόν στο Reuters, εξηγώντας γιατί απορρίφθηκε η τεχνογνωσία της ARM και προτιμήθηκε αυτή της Nuvia. «Εάν η ARM, με την οποία έχουμε μια εταιρική σχέση χρόνων, σταδιακά αναπτύξει μονάδες επεξεργασίας που θα είναι καλύτερες από αυτές που σχεδιάζουμε, τότε πάντα θα έχουμε τη δυνατότητα να τις προτιμήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Qualcomm ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο την πρόθεση εξαγοράς της Nuvia έναντι του ποσού των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιγράφοντας την εταιρεία ότι έχει «κορυφαίες ικανότητες στη δημιουργία υψηλής απόδοσης επεξεργαστών, SoC (Systems on a Chip) και τεχνογνωσία διαχείρισης ενέργειας για συσκευές και εφαρμογές υψηλής έντασης υπολογισμού».

Απώτερος στόχος η ενσωμάτωση των επεξεργαστών της Nuvia στα δικά της chipsets θέλοντας να λανσάρει λύσεις για «smartphones ναυαρχίδες, επόμενης γενιάς φορητούς επεξεργαστές, ψηφιακά χειριστήρια ελέγχου, προηγμένα συστήματα βοήθειας οδήγησης, λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας και λύσεις δικτύωσης υποδομών».

Η εξαγορά οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο, με την Qualcomm να ανακοινώνει ότι οι πρώτες πλατφόρμες Snapdragon «που θα ενσωματώνουν τεχνολογία της Nuvia» αναμένονταν το δεύτερο μισό του 2022. Μάλιστα, τότε για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες θα είναι κρίσιμης σημασίας για «υψηλής απόδοσης υπέρ-φορητούς υπολογιστές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nuvia ήταν μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από μία ομάδα πρώην σχεδιαστών μικροτσίπ, που προηγουμένως είχαν εργαστεί στις Google, ARM, Broadcom, AMD και Apple.

Με τη συνέντευξή του στο Reuters ο Αμόν ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η Qualcomm δεν μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω τους επεξεργαστές της ARM ώστε τα μοντέλα της να μπορέσουν να  επιβιώσουν στην απαιτητική αγορά των υπολογιστών. Έτσι, στράφηκε στη Nuvia απορρίπτοντας την ARM, τουλάχιστον για το κομμάτι των PC, αφού στον τομέα των κινητών η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική της ARM.

Σύμφωνα με τον Αμόν, οι νέοι βασισμένοι στη Nuvia επεξεργαστές θα είναι «ανταγωνιστές» της σειράς επεξεργαστών M της Apple, εν μέρει χάρη στις δεξιότητες πρώην μηχανικών της Apple που στη συνέχεια προσχώρησαν στο δυναμικό της Nuvia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του