Ο επικεφαλής της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, δήλωσε ότι αναμένει δέκα «καλά χρόνια» ανάπτυξης της βιομηχανίας παραγωγής επεξεργαστών, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε πάνελ του CNBC.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά, ο κόσμος, βρίσκονται σε μία περίοδο επέκτασης» είπε ο CEO της Intel για να συμπληρώσει «προβλέπω ότι έχουμε δέκα καλά χρόνια μπροστά μας, γιατί ο κόσμος γίνεται περισσότερο ψηφιακός και οτιδήποτε ψηφιακό χρειάζεται ημιαγωγούς».

Η παρατήρηση του Γκέλσινγκερ υποδηλώνει ότι οι επενδύσεις της Intel στην παραγωγή μικροτσίπ, όπως το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επένδυσης 20 δισ. δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου στην Αριζόνα, θα δημιουργήσει επάρκεια που θα είναι χρήσιμη μετά την τωρινή περίοδο έλλειψης σε μικροτσίπ. Επιπλέον, η Intel πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να καταστεί ένα «χυτήριο», μία εταιρεία που θα κατασκευάζει μικροτσίπ για λογαριασμό άλλων εταιρειών.

Ο Γκέλσινγκερ είπε επίσης ότι η Intel θα ανακοινώσει ένα πρόσθετο «mega fab» στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος του έτους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γκέλσινγκερ εμφανίστηκε στο CNBC μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qualcomm, Κριστιάνο Αμόν, με τον οποίο μοιράζονται κάτι κοινό: και οι δύο ανέλαβαν τα καθήκοντά τους νωρίτερα στις αρχές της χρονιάς.

Ενώ οι δύο εταιρείες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους, οι επικεφαλής τους παραμέρισαν το συγκεκριμένο γεγονός και αντέτειναν ότι οι δύο κατασκευαστές θα μπορούσαν να καταλήξουν συνεργαζόμενες σε περιοχές όπου δεν υπερκαλύπτονται οι δραστηριότητές τους. Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές της η Qualcomm κατασκευάζει μικροτσίπ σύνδεσης σε δίκτυα 5G, ενώ η Intel κυρίως δραστηριοποιείται στην κατασκευή CPU (central processing units) δηλαδή τις βασικές μονάδες επεξεργασίας για υπολογιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI