Οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης επέκτειναν τη δραστηριότητα τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών τον Ιούνιο, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, αναζωογόνησε τον κυρίαρχο κλάδο των υπηρεσιών.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή της ανάπτυξης έχει έρθει με κόστος καθώς αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις εξαιτίας των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των στρεβλώσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκάλεσε η πανδημία.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της IHS Markit σημείωσε άνοδο στις 59,5 μονάδες τον Ιούνιο από τις 57,1 μονάδες τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 59,2 μονάδες.

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης ανέβασε ταχύτητα τον Ιούνιο, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν επίσης αυξηθεί», ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Η επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στην ήπειρο, σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις έχουν επιτρέψει το εκ νέου άνοιγμα του τομέα υπηρεσιών, με τον ΡΜΙ να εκτοξεύεται στις 58,3 από τις 55,2 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 58 μονάδες, και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πούτιν: Η πρώην σύζυγος που έγινε «πρωταθλήτρια» στο ευρωπαϊκό real estate και υπό την απειλή κυρώσεων
Διεθνή |

Από σύζυγος του Βλαντίμιρ Πούτιν, «πρωταθλήτρια» στο ευρωπαϊκό real estate

Η Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και ο νυν σύζυγός της έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ από τις επιδόσεις τους στο ευρωπαϊκό real estate, με τις φήμες για ξέπλυμα χρήματος να δίνουν και να παίρνουν