Στα υψηλότερα επίπεδα της τριετίας βρέθηκαν οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent, ενώ του αμερικανικού τύπου WTI στα υψηλότερα από τα τέλη του 2014, καθώς διατηρείται το αδιέξοδο στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου.

Το καρτέλ των παραγωγών πετρελαίου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις συνομιλίες τη Δευτέρα μετά την άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να δεχθούν την πρόταση για οκτάμηνη παράταση των περιορισμών παραγωγής.

Εκπρόσωποι κρατών-μελών του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση παραγωγής τον Αύγουστο, ενώ άλλοι τόνισαν ότι η σύνοδος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και ότι θα καταλήξει σε κάποιου είδους συμβιβασμό.

Οι αγορές αργού πετρελαίου δεν περιμένουν να δουν αποτελέσματα και ώθησαν την τιμή του αργού Brent στα 77,66 δολάρια το βαρέλι –το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018- και του αμερικανικού WTI στα 76,90 δολάρια το βαρέλι –το υψηλότερο από τα τέλη του 2014. Οι τιμές πετρελαίου ενισχύονται κατά 50% φέτος και κατά 385% από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν στη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού πέρυσι.

«Χωρίς την ένεση περισσότερης παραγωγής τις επόμενες εβδομάδες και με δεδομένη τη στενότητα που παρουσιάζει η αγορά, η τιμή του Brent μπορεί να υπερβεί τα 80 δολάρια/βαρέλι,» ανέφεραν αναλυτές της UniCredit.

Τα πετρονομίσματα περνούν ημέρες ευφορίας. Η κορώνα Νορβηγίας, το δολάριο Καναδά και το ρωσικό ρούβλι, ενισχύονται στις αγορές συναλλάγματος, ενώ ενισχυμένα ήταν τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να αρχίσει την άρση των μέτρων στήριξης.

Ο τομέας πετρελαίου ήταν ο μοναδικός που σημείωνε κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές