Το ευρώ κυμαίνεται κοντά στο χαμηλό τριμήνου σε σχέση με το δολάριο την Τετάρτη μετά την αύξηση των αμφιβολιών στην Γερμανία για το πόσο ισχυρή θα είναι η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το 1 ευρώ υποχώρησε στα 1,1820 δολάρια έχοντας αγγίξει το χαμηλό τριμήνου των 1,1806 δολαρίων την Τρίτη. Σε σχέση με το γιεν, το ευρώ υποχώρησε στα 130,81 γιεν, κοντά στο χαμηλό διμήνου στα 130,05 σετ στις 21 Ιουνίου. Ανοδικά κινείται το δολάριο με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στα macro και στις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου.

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, μειώθηκε απότομα τον Ιούλιο, αν και παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ανέφερε το ινστιτούτο οικονομικής έρευνας ZEW. Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για γερμανικά προϊόντα σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τον Μάιο από το πρώτο lockdown το 2020, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ.

Άλλα νομίσματα αποδείχτηκαν ευαίσθητα στις τιμές του πετρελαίου καθώς οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς.

Το αυστραλιανό δολάριο διαπραγματεύθηκε 0,15% υψηλότερα στα 0,7502 δολάρια, σταθεροποιώντας την τιμή αυτή μετά από μια αύξηση την Τρίτη, όταν η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας. Πρόκειται για την τελευταία νομισματική αρχή μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών που προσανατολίζεται προς την έξοδο από την έκτακτη πολιτική τόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές