Από τις 19 Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, που θα φτάνουν στη Βρετανία από τις χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην «πορτοκαλί λίστα» που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Τζόνσον, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, εφόσον οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμών στις πτήσεις προς Βρετανία.

Αυτό αναφέρουν οι The Times, σύμφωνα με τους οποίους οι αρμόδιοι υπουργοί πρόκειται να οριστικοποιήσουν αύριο την συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία στην πράξη αίρεται ο περιορισμός που ισχύει μέχρι τώρα, με τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες επιστρέφοντας από «πορτοκαλί» χώρα.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς θα ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη, τους νέους κανόνες, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», η οποία ανέφερε επίσης ότι θα συμπεριλαμβάνεται η υποχρέωση των ταξιδιωτών να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν επιστρέψουν στη Βρετανία και σε PCR τεστ τη δεύτερη ημέρα από την άφιξή τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τα σχέδιά του τη Δευτέρα, για ολική άρση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την κοινωνική αποστασιοποίηση, τη χρήση μάσκας και την σύσταση για εξ’ αποστάσεως εργασία.

Η ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων στη Βρετανία (ABTA), που εκπροσωπεί 4.300 επιχειρήσεις, ζήτησε από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τα μέτρα για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, που επισκέπτονται χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην πορτοκαλί λίστα, όπως η Ισπανία και η Γαλλία.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, 86,2% των ενηλίκων στη Βρετανία είχε λάβει μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ το 64,3% είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα