Ίχνη αισιοδοξίας εμφανίζονται στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα ευρήματα της έρευνας της Focus Bari | YouGov.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Στόχος είναι να  ανασχεθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και να μην απειληθούν εκ νέου οι ελευθερίες που ανακτήσαμε μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με την πανδημία.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την έρευνα

Τηλεοπτικά σποτ, καμπάνια μέσω των social media και influencers στοχεύουν να τους περάσουν το μήνυμα για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ακολουθήσουν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κυρίως πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους, για τους αγαπημένους τους και για το κοινωνικό σύνολο, να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβόλιο.

Τι δείχνει η έρευνα

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας της Focus Bari | YouGov που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, αλλά και όλα τα «κύματα» έρευνας που διεξάγει η Focus Bari στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2021, σημειώνεται ότι το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο / έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν / θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η αναλογία των «αρνητών» είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

Σε σύγκριση με άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται τελευταία, ανάμεσα στις χώρες με τις συγκριτικά μικρότερες αναλογίες εμβολιασμένων / θετικών προς το εμβόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus