Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον τομέα φιλοξενίας στις ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν στις παλιές θέσεις εργασίας τους, ενώ περισσότερο από το ένα-τρίτο δεν εξετάζει καν την επιστροφή του στον κλάδο, σύμφωνα με έρευνα που επισημαίνει τις προκλήσεις προσλήψεων που αντιμετωπίζουν εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 13.000 αναζητούντων εργασία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους από την Joblist, αποκαλύπτει ότι ούτε μια αύξηση μισθού ή άλλου κινήτρου δεν θα ήταν ικανή για να τους κάνει να επιστρέψουν στις προηγούμενες δουλειές τους. Αυτοί οι πρώην υπάλληλοι του τομέα φιλοξενίας ανέφεραν ότι θέλουν υψηλότερες αμοιβές, ένα χώρο εργασίας που να απαιτεί λιγότερη φυσική ενέργεια και καλύτερα οφέλη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν το εύρος της αντι-δημοφιλίας που έχει πλέον η βιομηχανία φιλοξενίας καθώς η οικονομία ξανανοίγει. Ο αυξημένος αριθμός κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ –πολλές εξ αυτών στον τομέα υπηρεσιών- δείχνουν μια αδυναμία να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών, απειλώντας με επιβράδυνση τη συνολική οικονομία. «Η εμφανής επιπλοκή είναι ότι αν οι εταιρείες δεν μπορούν να επεκταθούν όπως σχεδιάζουν, η προοπτική ανάπτυξης θα είναι ασθενέστερη,» έγραψε ο Τζέιμς Νάιτλι, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING σε αναφορά του σε πελάτες.

Αλλα στοιχεία δείχνουν πως ο τομέας δυσκολεύεται: Ο δείκτης δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο μετά το ρεκόρ του Μαίου, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης της παραμέτρου απασχόλησης. Μια άλλη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι το άνοιγμα θέσεων εργασίας αναρριχήθηκε σε ρεκόρ τον Μάιο, επισημαίνοντας ότι οι εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν τις θέσεις. Ο αριθμός των ανθρώπων που εθελοντικά άφησαν τις δουλειές τους μειώθηκε, όμως παρέμεινε κοντά στο ρεκόρ των 3,6 εκατομμυρίων. Η βιομηχανία ξενοδοχείων και εστιατορίων ήταν ανάμεσα στους τομείς με τον μεγαλύτερο αριθμό ανοικτών θέσεων εργασίας, μαζί με τον τομέα υγείας και εκπαίδευσης.

Ενώ ορισμένοι παράγοντες που κρατούν τους ανθρώπους μακριά από την αγορά εργασίας μπορεί να χαλαρώσουν τους επόμενους μήνες, όπως η φροντίδα παιδιών και η λήξη των έκτακτων επιδομάτων ανεργίας, άλλες αλλαγές μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να έχουν αποτέλεσμα. Αυτές περιλαμβάνουν την αναντιστοιχία δεξιοτήτων και τοποθεσιών ανάμεσα στις ανάγκες των εργοδοτών και των ανέργων, πρόωρη συνταξιοδότηση και μικρότερη εποχική μετανάστευση, σύμφωνα με την Capital Economics, η οποία προβλέπει ότι οι ελλείψεις στον τομέα εργασίας θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος.

Η βιομηχανία φιλοξενίας και ελεύθερου χρόνου στις ΗΠΑ καταγράφει έλλειψε 2,2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας από τον Φεβρουάριο, σημαντικά μεγάλος αριθμός σε σύγκριση με τις ελλείψεις των 6,7 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε όλα τα επαγγέλματα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ξανανοίγουν και οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι ζητούν απεγνωσμένα εργαζόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.