Την ανάγκη ενός μόνιμου Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρώην αναπλ. υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Μεταξύ των στόχων του φιλόδοξου project, ο κ. Χαρίτσης εστίασε στην ανάγκη αλλαγής του προσανατολισμού της οικονομίας, από την οποία θα μπορούν να ωφεληθούν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, ανέφερε. Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωριστή αναφορά έκανε στην αντιμετώπιση της ανισότητας, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως σημείωσε.

Στη συνέχεια, είπε ότι το ζήτημα δεν είναι να αντιμετωπίσουμε το επενδυτικό κενό, αλλά το πώς ακριβώς θα το κάνουμε και ποιοι θα ωφεληθούν. Στα παραπάνω απάντησε ότι αυτό που απατείται είναι ένα πλάνο, το οποίο θα διευρύνει το ποιοι ακριβώς θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη επιτήρησης της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης έθεσε και το ζήτημα της απουσίας συνέχειας στη δημόσια «μηχανή», κάτι το οποίο συνιστά δομικό πρόβλημα του κράτους, όπως ανέφερε. «Θα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Χωρίς έγκριση τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία από το Ταμείο Ανάκαμψης
Οικονομία |

Χωρίς έγκριση τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τώρα ξεκινά το υπουργείο Υγείας να τεκμηριώσει το αίτημα για οικονομική υποστήριξη των απογευματινών χειρουργείων μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να υποβάλλει αίτημα στην ΕΕ