Μπορεί η εκτόξευση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, να προκάλεσε έκπληξη και σε μερικούς περαιτέρω ανησυχία, ωστόσο η Fed φαίνεται ότι διατηρεί την καθησυχαστική της ρητορική, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι παροδικές.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, δήλωσε την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός ήταν «αναμενόμενος», σημειώνοντας ότι τα μεγαλύτερα άλματα είναι σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα προβλήματα στην τροφοδοσία, αλλά και με την εκτόξευση της ζήτησης μετά την πανδημία, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες.

«Αρκετοί μήνες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παροδικό», δήλωσε η Ντάλι στο CNBC, προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξη για την ανάπτυξη για το φθινόπωρο, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να μιλάμε για μείωση των αγορών ομολόγων της Fed. Ωστόσο, είπε, η παραλλαγή Δέλτα της COVID-19 ενέχει κινδύνους, ιδιαίτερα για την παγκόσμια ανάπτυξη. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας