Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ», επιβεβαιώνοντας χθεσινό ρεπορτάζ του ΟΤ.
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι (με αλφαβητική σειρά):
1) EP INVESTMENT ADVISORS
2) ITALGAS SpA
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών.
Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

















![Ενοίκια: Πού και πόσο αυξήθηκαν οι τιμές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/ot_enoikia24-1024x600-1.png)











![Ακίνητα: Πόσα έχουν τράπεζες και servicers – Ο ρόλος τους στη στεγαστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/akinita-4.jpg)


