Με ένα tweet «υποδέχθηκε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την έγκριση των πρώτων 12 έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του στο Τwitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στο επίκεντρο των πρώτων 12 έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” είναι ο εκσυγχρονισμός υποδομών του Δημοσίου, που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις. Η Ελλάδα μετατρέπει τις υποδομές σε εφαλτήριο ανάπτυξης».

Η έγκριση δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου.

Τα έργα συγκεντρωτικά αφορούν σε υποδομές εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και ψηφιοποίηση αρχείων, στην ενίσχυση συστημάτων για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών, την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού, στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στην αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης