Στην ανώτατη κατηγορία κινδύνου, το Επίπεδο 4, έθεσε τη Βρετανία η αμερικανική υγειονομική υπηρεσία του CDC, καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια εξέλιξη που σαφώς πάει κόντρα στο εορταστικό κλίμα που ήθελε να εκπέμπψει η Ντάουνινγκ Στριτ κατά την… «Ημέρα Ελευθερίας».

To Centers for Disease Control and Prevention έχει δημιουργήσει τέσσερις βαθμίδες επικινδυνότητας αναφορικά με τη διασπορά του ιού και τα ταξίδια σε άλλες χώρες. Το Επίπεδο 1 αναφέρεται σε μέρη με χαμηλή μετάδοση του κορωνοϊού, στα οποία οι πολίτες παροτρύνονται να εμβολιαστούν πριν μεταβούν. Το Επίπεδο 2 παραπέμπει σε μετριοπαθή κίνδυνο και καλεί τους μην εμβολιασμένους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια. Το Επίπεδο 3 δηλώνει υψηλά επίπεδα μετάδοσης και διασποράς του ιού και παροτρύνει όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και το Επίπεδο 4 τοποθετεί τον Covid-19 στο «κόκκινο» και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε είδους ταξίδια, για οποιοδήποτε λόγο.

Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει κάθε πιθανότητα η αμερικανική κυβέρνηση να αλλάξει άποψη για το άνοιγμα των αεροπορικών διαδρόμων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου πριν τα τέλη του καλοκαιριού, όπως πίεζαν να γίνει το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές τους.

Η Βρετανία σήμερα ανακοίνωσε 39.950 νέα κρούσματα, κυρίως μετάλλαξης Δέλτα, με τον επταήμερο μέσο όρο να έχει ανέβει στα 399,6 άτομα ανά 100.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».