Ανοδικά κινούνται τα futures σήμερα για τους δύο από τους βασικούς δείκτες παραπέμποντας σε συνεχιζόμενα κέρδη για τον Dow Jones και τον S&P 500. Άλλωστε, τον τόνο της ημέρας αναμένεται να δώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που μέχρι τώρα κινούνται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα.

Πραγματικά, ήδη προσυνεδριακά η ανακοίνωση των εταιρικών επιδόσεων της φαρμακευτικής Johnson & Johnson, του κολοσσού του κλάδου των αναψυκτικών Coca-Cola, αλλά και της τηλεπικοινωνιακής Verizon καλλιέργησαν ένα θετικό κλίμα με καλύτερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές στοιχεία.

Μέσα στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow ενισχύονται κατά 120 μονάδες, του S&P 500 κατά 6,5 μονάδες, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 31 μονάδες.

Στον τεχνολογικό κλάδο, οι επενδυτές συζητούν ακόμη τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα του Netflix (που δημοσιεύτηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς) που κατάφερε μεν να «πιάσει» τους στόχους του για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά έχασε 430.000 συνδρομητές σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ προειδοποίησε για χαμηλότερες επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο. Επίσης, κόντρα στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για την είσοδο της εταιρείας στο χώρο του gaming, η Netflix τελικά ανακοίνωσε πως θα κινηθεί προσεκτικά και σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί μόνο με παιχνίδια μέσω τηλεφώνου και παιχνίδια μέσω της υπάρχουσας πλατφόρμας της.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει σήμερα γύρω στο 1,24%, μετά από αρκετές ημέρες συνεχόμενης υποχώρησης, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,177.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο ανακάμπτει με αύξηση 1,8% στα 68,4 δολάρια το βαρέλι, αν και παραμένει σταθερά κάτω από το όριο των 70 δολαρίων μετά τη βουτιά των προηγούμενων ημερών. Μικρή υποχώρηση καταγράφει ο χρυσός που πέφτει κατά 0,70% στα 1.798 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street