Καθησυχαστική για τις επιπτώσεις της αναζωπύρωσης της πανδημίας και δη, της μετάλλαξης Δέλτα στην αμερικανική οικονομία εμφανίστηκε η κορυφαία οικονομολόγος για θέματα ΗΠΑ της Morgan Stanley, Έλεν Τσέντνερ, σε ένα διάστημα που η νευρικότητα της Wall Street και όχι μόνο για την αύξηση των κρουσμάτων είναι εύλογη.

«Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κατεβάσω τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης απέναντι στο ρίσκο της μετάλλαξης Δέλτα» σχολίασε η κυρία Τσέντνερ σε συνέντευξη της στο Yahoo Finance, επισημαίνοντας πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως και με τους εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να μην είναι τόσο σοβαρές.

Οι προβλέψεις της Morgan Stanley κάνουν λόγο για σημαντικό άλμα στους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, κατά το δεύτερο τρίμηνο, στο 11,6% σε ετήσια βάση, την οποία θα ακολουθήσει μια μικρή επιβράδυνση κατά μέσο όρο στο 7,5% (που και πάλι είναι πολύ υψηλό ποσοστό) κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς. Πρόκειται για προβλέψεις, στις οποίες η κυρία Τσέντνερ εμμένει.

Πάντως, ο φόβος για την αναζωπύρωση της πανδημίας καλά κρατεί παγκοσμίως, όπως φάνηκε και από το sell-off στα διεθνή χρηματιστήρια, τη Δευτέρα. Ειδικά στις ΗΠΑ, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος έχει ξεπεράσει τα 35.000 κρούσματα ημερησίως, ένα νούμερο που δεν φαίνεται πως θα μειωθεί, αλλά αντιθέτως μάλλον θα αυξηθεί περαιτέρω. Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές του CDC ανακοίνωσαν πως πλέον το 83% των κρουσμάτων είναι θετικό στη μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...